nedelja, 5. maj 2013

VAJE POGOVORA V NEMŠČINI

Zakaj zaiti v neprijetno situacijo?

Pri delu s strankami, delu v tujini, zaposlitvi v tujih družbah ali pri stikih s poslovnimi partnerji se Slovenci srečujemo s tujci, ki govorijo samo v nemškem (angleškem) jeziku. Pogovorna nemščina (angleščina) večine velikokrat ni na zavidljivi ravni, zato se vedno znova znajdejo v neprijetnem položaju. Za sodelovanje, zaposlitev ali poslovanje je takšna komunikacijska bariera velik kamen spotike. Kaj storiti ?
Srednješolski program je že doslej vključeval vsaj eden tuji jezik (angleščino, nemščino oz. italjanščino, francoščino...), kjer so se vsi srednješolci naučili uporabe jezika. Neuporaba tijega jezika skozi leta pomeni za večino nekdanjih srednješolcev, da jezika več ne znajo uporabljati. Sedanje razmere pri nas pa kažejo, da smo nekdaj naučeno pozabili prehitro, saj bo potrebno tuji jezik še kako uporabljati. To so spoznali tudi Španci in Portugalci, ki se množično usposabljajo za uporabo nemškega jezika.

Za vse tiste, ki želijo osvežiti pogovorni jezik, smo pripravili:
  • vaje pogovora v nemškem jeziku za delavce v turizmu
  • vaje pogovora v nemškem jeziku za poslovne sekretarje
  • vaje pogovora v nemškem jeziku za izvajalce storitvenih dejavnosti
  • vaje pogovora v nemškem jeziku za vsakodnevne potrebe
  • vaje pogovora v nemškem jeziku za izvajalce v določenih poklicih

Podobne vaje v pogovoru pripravljamo tudi za angleški jezik s poudarkom na tisti tematiki, ki jo potrebujejo vsakokratni udeleženci pri vsakdanjem delu.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar